2016. július 30., szombat

Évszakok - Nyár 1

Íme a legújabb munka amibe belefogtam. Már ősidők óta szerettem volna valami évszakos témájú keresztszemes képet elkezdeni, de soha nem sikerült. Most viszont ha lehet így mondani, megtaláltam a tökéleteset (legalábbis remélem).

 Eddig a pontig imádom ezt a mintát! Nagyon változatos, sok kis alakból és motívumból áll össze, így azt érzi az ember, hogy folyamatosan lehet vele haladni.
 Talán ami kicsit ellene szól az az, hogy amint említettem eléggé változatos. Színes, de mégis harmonikus. Ennek ellenére lassan lehet vele haladni, mert folyamatosan kell váltani a színeket. De eddig ezen kívül nem panaszkodom. :)
 A nyár samplerre esett a választásom, mivel még javában nyár van, és remélem be is fejezem ezt ez idő alatt. Aztán ha nem lankad a kedvem jöhet a többi! Mindegyik csudaszép kis minta!

2016. július 19., kedd

Az esős idő már az őszre hangol

 Még messe az ősz, amely az egyik kedvenc évszakom, de ez az esős időjárás kicsit meghozta a kedvem az ilyen jellegű mintákra. Nagyon kis aranyos ez a minta és még van hasonló, van még párja bőven :) Úgyhogy ha nem jön a meleg és a kánikula lehet még születnek ilyenek hamarosan :) 

2016. július 16., szombat

Kiskutya

 Ezen az aranyos kiskutyán dolgoztam az elmúlt pár napban. Ma reggel fejeztem be a kontúrozást, ami igazán jót tett neki, hiszen a kis barna pacából egy felismerhető kutyát varázsolt.
Nálunk a kiskutyánk egy igazi családtag. Én nagyon szeretem az állatokat, egy kutyabolond vagyok. Minden kutyát megnézek az úton, annyira aranyosak. 
Erre a mintára azért esett a választásom, mert ez hasonlít leginkább a mi saját kutyánkra. 

2016. július 11., hétfő

Renato Parolin - Fiori Antichi 8 - Kész állapotban

Kész is van az RP mintám. 
 Így néz ki a végeredmény. Nagyon szerettem készíteni és szerintem nagyon mutatós is lett a végeredmény. Néha olyan jó ezeket a szimmetrikus mintákat hímezni, mert jót tesznek a szemnek :) 
 A kék virágokkal fejeztem be a mintát. Végigcsináltam a sötétzöld részeket, majd hagytam az utolsó fázist: a kékeket hátra, hogy ezzel a különleges szép kék színvilággal fejezzem be. Mondjuk a sötétzöld is nagyon nagy kedvencem volt ebben a mintában, egyedül a világoszöld volt egy picit antihős a szememben most.

Ilyen volt az utolsó fázis, mielőtt befejeződött volna. Innen már nem volt sok hátra. 
A vége az lesz, hogy ha minden igaz egy banner lesz ebből is. Nem hiszem hogy képnek szeretném látni a falon. De még bármi lehet. Fogok is neki a következő munkának, majd még jelentkezem azzal is :) 

2016. július 7., csütörtök

Renato Parolin - Fiori Antichi 8 - Első három nap haladása

 Itt egy újabb kis projekt. Szeretem Renato Parolin mintáit, viszont még nem sikerült elkészíteni egyet sem, na de majd most! Úgy döntöttem, hogy minden nap lefotózom az aznapi haladásomat. Eddig három kép készült, amit már érdemes is szerintem ide is felrakni, mivel már van értelme ennek a dolognak. 
 Egyelőre nagyon tetszik ez a minta és nagyon jól lehet vele haladni. Kevés színnel is nagyon mutatós dolgokat lehet kihozni. Szerettem volna most egy olyan mintát, ami nem olyan színes (ezért is nem használok csak 2 zöld színt, pedig az eredetiben nem így van). Lesz még két darab kék színű virág, amire kíváncsi vagyok hogy fogja adni magát. 
Harmadik napra már alakul a dolog, és annyira jó nézni, ahogy növekszik és egyre inkább alakul ki a dolog. :) Majd még jelentkezem a további fejleményekkel. 

2016. július 6., szerda

Ollóőr katica

 Életem első ollóőre/tűpárnája. Aranyos kis katica. Az ollóval egy ilyen dekorszalaggal kötöttem össze a kis katicát. Nagyon hamar elkészült ez is, mivel csak egy ici-pici kis minta, de mégis eléggé mutatós.
Kellett már egy ilyen is, csak meg kell még szokni, hogy ide szúrjam a tűmet. :) Tettem bele vattát és cérnavégeket és nagyon pihe-puhi lett.
Az anyag kellemes világos barna színe is tök jól áll ennek a mintának is. :)

2016. július 5., kedd

Kis bagolylány kontúrral

 Kész is a kontúros verzió!
Most már csak el kell döntenem hogy mi lesz neki a végleges formája. Nekem nagyon elnyerte a tetszésemet. :) 

2016. július 4., hétfő

Finishben a kis bagolylány


 Már lassan ez is kész van. Régebb kezdtem el, és most újult erővel nekifogtam még egyszer. Már nagyon kevés van hátra, főleg a kontúrozás, ami hamarosan meglesz. Igaz, nem nagyon szeretem ezt a munkafázist, de a kontúr nélkül nem teljesen kivehető a dolog, úgyhogy nem hagyhatom ki sajnos.
 Nagy örömmel fejezem be ezt, mivel nem sűrűn fordul elő velem olyan, hogy újra belevágok valamibe, amit anno abbahagytam valamilyen oknál fogva. Ez egy nagyon jó érzés. Már nem tudom az okát annak, hogy miért nem fejeztem be, hiszen nem volt hátra csak pár órányi munka vele, de valamiért mégsem sikerült akkor befejezni.
Nagyon aranyos a kis bagolylány. :) Kicsit túlzásba is esik, de nem baj mivel nagyon szeretem a baglyokat.
Ez itt egy szitakötő. Nem sokszor látok ilyen kis bogarakat és ezért le is fényképeztem. :)

2016. július 3., vasárnap

Winter is Coming - Trónok Harca


Szeretitek a Trónok Harcát? Én imádom. Pár hónapja talán készítettem ezeket a kis tárgyakat. Elfelejtettem feltenni őket a blogba, és most jutottak eszembe, mivel már a hatodik évadnak vége és nem lesz újabb rész nagyon-nagyon sokáig így eléggé szomorú vagyok. A könyveket is olvastam és remélem idén kijön az új könyv is :)
Két könyvjelző, egyik Lannister a másik Targaryen és persze egy Stark párna. 
Nekem rengeteg kedvencem van, mindenki eléggé erős karakter és nehéz választani, mégis talán a Starkok a legnagyobb kedvenceim. Nektek?
Nem nagyon használom a könyvjelzőket mivel leginkább e-bookokat olvasok és néha hangoskönyveket hallgatok, mert akkor kettőt lehet egyszerre csinálni: könyv és keresztszem. :) 
Ti mit szoktatok olvasni? Én most a Vágy és Vezeklést olvasom, de még nagyon az elején vagyok. :)