2014. május 26., hétfő

Írásos hímzés

Kicsit elkezdtem érdeklődni az írásos kézimunkák iránt, bár még nem sok mindent olvastam róluk, de én nagyon szépnek találom őket.
Már nagyon rég "csak" keresztszemeset csinálok, ha csinálok, és néha olyan jó lenne visszamenni a régi, laposöltéseshez, vagy egy ilyen új hobbiba belekezdeni, sőt még a szalaghímzés is jó mókának tűnik.
Mintát az írásoshoz nem könnyű beszerezni, főleg a Fürge Ujjakba láttam, néhány szám megvan nekem, majd megnézegetem őket. A technikát nagymamámtól meg is tudnám tanulni, vagy ha nem akkor az internetről ellesném, nem hiszem hogy olyan nehéz lenne.
Na itt van még ez a kép is hogy ti is gyönyörködjetek benne, milyen szép is ez a hímzésfajta. :)
A képeken természetesen nem az én munkáim láthatók :)

2014. május 19., hétfő

Paradise Field - folyatás

Újra nekiestem a hímzésnek a hétvégén, és nagyon szorgosan ügyködtem a régi kis hímzésemen. Nagyon szerettem volna valami újat elkezdeni, de jobbnak láttam ezt a félkész képet folytatni, mert ha megint csak elkezdtem volna egy újat, akkor ezt sem és az újat sem tudtam volna befejezni. Ez sincs még készen, de majd ha megint lesz rá időm (nem tudom az mikor jön el) és kedvem akkor folytatom tovább, és remélhetőleg még maximum egyszer készítek róla képet, s majd jön a végső állapot.
 Így néz most ki, kicsit nehéz egyben lefényképezni, mert hosszú és keskeny, de hát ilyen ez a kép. :) Ha kicsit lefelé görgettek megláthatjátok milyen volt még régebb.
 Néhány közelebbi kép, a mostani részről, amit hímeztem.
 És itt van a végén egy nagyjából teljes kép. Kiegészítettem néhány helyen a motívumokat a kontúrozással, mert anélkül elég nehezen kivehető mit is ábrázol egy kis darab, de még például a két nagy sárga virágnál feltétlenül meg kell csinálni, de természetesen mindenütt ahol a rajz előírja.
Remélem még fogok készíteni bejegyzéseket, mert elhanyagoltam a blogot, igaz nem is lett volna miről írnom a mi a témába vág. Nyáron ha minden igaz időmilliomos leszek egészen novemberig, úgyhogy akkor hátha több poszt születik majd. :)